2011 update fra LAIT

tirsdag, 15. februar 2011 - 10:46 af Anders Lund

Der er sket rigtig meget de sidste 3-4 måneder siden sidste indlæg. Vi er flyttet, vi har fået startet et udviklingshold op i Egypten og så har vi selvfølgelig lavet en masse løsninger for vores kunder.

Ferie…

Personligt holdt jeg en velfortjent (når jeg nu selv skal sige det) ferie tilbage i november. 4 hele uger og turen gik til Brasilien. Brasilien fordi det er langt væk, helt ude i ingenting og skide flot. Nå ja, og så fordi november i Jeri er et af verdens bedste steder at windsurfe.

Nyt kontor

Hjemme igen i december var det tid til at flytte kontor. Den nye adresse er Havnegade 98 B, 5000 Odense C. Her deler vi bygning med vores dankort-venner fra DK Online. Kontoret er helt nybygget og var egentlig tiltænkt FH Maling og Bygningsrenovering, men Flemming (ejer af FH) mente at han alligevel snart skulle på pension og kontoret alligevel passede bedre til os. Vi er bare rigtig glade for de fine forhold, hvor alt skinner og hvor der er 3 gange så meget plads som på det gamle kontor. Nå ja, X-Box Kinect er der også blevet installeret – det er sgu sjovt :-)

Arbejdsopgaverne

Benjamin har som sædvanlig arbejdet en frygtelig masse for en af vores største kunder: Slopetrotter Skitours. Slopetrotter vækster og vækster og har rigtig mange idéer og visioner for deres online tilstedeværelse og deres online salg. Og så selvfølgelig alt omkring processor, integration og administration. Og ikke mindst: De har modet til at gå til opgaverne! Efter 4 års samarbejde må vi nok sige at vi er stolte af det system som Slopetrotter samlet set har fået udviklet, og ikke mindst imponeret over den forretning Slopetrotter driver.

Rasmus har traditionen tro udviklet Umbraco løsninger i stor stil – eller så stor stil som tiden nu tillader. Som studerende er han desværre kun hos os ca. 40-45 timer om måneden, og fra og med i morgen er den danske jord skiftet ud med et semester i Østrig.
Opgaverne har især været udført for Clausen Grafisk der i den grad har meldt sig ind i “web-verdenen” i løbet af 2010. Clausen har i mange år været kendt for kompromisløs kvalitet inden for tryk og grafisk design, og med især Rasmus og Kristian ved roret, må man sige at denne kompromisløse kvalitet er overført til deres web-afdeling! Indtil videre har samarbejdet resulteret i en ny hjemmeside til Møller & Co. Entreprenører og et kampagnesite til Totalbankens 100 års jubilæum. Næste løsning er Unigraphic, der meget snart slår dørene op og byder velkommen på deres nye hjemmeside.

Nick har især arbejdet på 3 projekter de sidste måneder: Ny webshop til Sodemann Industrifjedre, ny webshop til DPH Trading og så optimering og videreudvikling af vores data- og overvågningssystem til Kompan. Arbejdet for Sodemann har været en lang proces, da integration til det bagvedliggende Dynamics NAV ERP-system har været et af målene. Lad det være sagt med det samme: Integration og optimering af arbejdsgange kombineret med en webshop er en lang proces!
Ligeledes har arbejdet med en ny Umbraco webshop til DPH-trading været en lang proces, som endnu ikke er afsluttet. Her skal vi have en integration til deres bagvedliggende C5-system klaret, og samtidig har DPH-trading et meget omfattede katalog og har i mange år brugt rigtig mange kræfter på deres online tilstedeværelse. Alt dette arbejde skal naturligvis lægges med over i deres nye Umbraco-platform – og det tager tid.
Sidst men ikke mindst har vores samarbejde med Kompan resulteret i meget arbejde. Efter at vores prototype fra sidste år har bevist sit værd, er der sat budget af til at udvikle tingene. Det arbejder vi på netop nu. En splinterny ASP.NET MVC applikation parret med Microsoft Entity Framework og en MS SQL database giver virkelig Kompan en slagkraftig applikation – og Nick mulighederne for at arbejde med nyeste teknologi.

Christian har især arbejdet på opgaven med at etablere et selvbetjeningssystem til HandicapHjælp Danmark. I forlængelse af deres nye hjemmeside fra sommeren 2010, er visionen at etablere en række “universer”, eller selvbetjeningssystemer om man vil, henvendt til HH Danmarks forskellige brugergrupper. Første univers er for hjælperne og stod klart omkring 1. december.
Derefter har Christian især udført arbejde for naboen DK Online, Rosa & Ridderen og netop nu er det den lokale “Sharepoint-Børsen-Gazelle” Flow IT der er ved at komme online med et nyt Umbraco site.

Og hvad har jeg så lavet? Primært forsøgt at holde styr på tingene og så starte vores nye outsourcing-team i Egypten op. Siden 15. oktober har vores team arbejdet på et større ASP.NET projekt, og det ser rigtig fornuftigt ud!
På det seneste har der dog været lidt knas med lige præcis Egypten. De fleste er nok klar over at Egypten netop har smidt en grådig diktator på porten, og det er bestemt også på tide efter 30 år med korruption, magtmisbrug og nepotisme. Selvfølgelig har opgøret i Egypten påvirket vores arbejde de sidste 20 dage – især da Mubarak i bedste diktator-stil mente at løsningen ville være at lukke ned for internettet. Farvel og nej-tak til Mubarak, og ja-tak til en forhåbentlig demokratisk fremtid i Egypten. Vores programmører er i hvert fald meget glade i dag :-)

Derudover har jeg fungeret som sparringspartner og konsulent i forhold til KODA, som stille og roligt er ved at definere sin fremtidige strategi omkring en række online systemer.

Den nære fremtid…

Vi har rigtig mange gode projekter inde, og der er meget i pipe-linen. Der er virkelig stor efterspørgsel på Umbraco-løsninger og det mærker vi naturligvis. Samtidig mærker vi, til min store glæde, en øget interesse for kvalitet. I langt højere grad end for bare 3 år siden, hopper virksomheder ikke på alt for optimistiske tilbud og tidsplaner. Det virker som om at en af børnesygdommene i en relativ ung webbranche: Dårlig kvalitet og urealistiske bud, langsomt begynder at være på tilbagetog. Det kan vi alle kun hilse velkommen!

En lang historie for dem der holdt ud – snart er jeg forhåbentlig på banen med lidt nyt her på bloggen.

Be Sociable, Share!

RSS Kommentar RSS Feed

Skriv en kommentar: